Wat is beter, natuurlijke bevalling of keizersnede?

De vaginale bevalling is de natuurlijke manier van bevallen en de bevalling via een keizersnede is de chirurgische manier. De doktoren nemen hun toevlucht tot geboorte via een keizersnede wanneer vaginale bevalling moeilijk werd of om een of andere reden verband hield met de moeder of de foetus of beiden.

Wat zijn de oorzaken van het stijgende percentage van de keizersnede?

Het aandeel keizersneden is de afgelopen drie decennia aanzienlijk toegenomen tot het in sommige ziekenhuizen 25% bereikte en in veel ziekenhuizen meer dan dit percentage.

Dit zijn enkele van de redenen:

Het toegenomen aandeel van zwangerschap onder oudere vrouwen.

De verspreiding van elektronische apparaten voor foetale bewaking heeft het lijden van de foetus in een vroeg stadium aan het licht gebracht.

Herhaalde keizersnede, de eerste operatie gevolgd door weer een keizersnede.

Beperkt of gebrek aan bewustzijn van de gevaren van een keizersnede.

De sfeer rond de zwangere tijdens haar bevalling, zoals de druk van de ouders en hun gretigheid, angst en ongerustheid, al deze factoren kunnen de zwangere vrouw naar het pad van chirurgische zwangerschapsafbreking drijven.

Het doel van zowel natuurlijke lichaam voorbereiden op bevalling als keizersnede is om de zwangerschap veilig te beëindigen voor zowel de moeder als de foetus. Houd er rekening mee dat de bijdrage van de verspreiding van een keizersnede om het sterftecijfer van zwangere vrouwen en baby’s te verminderen aanzienlijk is.

Wat is beter voor de gezondheid van de foetus?

De keizersnede is een recente chirurgische ingreep en de resultaten zijn niet de beste voor de foetus in vergelijking met een natuurlijke geboorte.

In de normale gevallen komen ademhalingsmoeilijkheden vaker voor na een keizersnede dan na een natuurlijke geboorte.

Wat is gemakkelijker voor de arts om keizersnede of natuurlijke bevalling uit te voeren?

-De deskundige arts kan een keizersnede uitvoeren in ongeveer 25-35 minuten, als alles zonder complicaties is verlopen.

-Natuurlijke geboorte is onvoorspelbaar in termen van timing en duur, en het kan omslachtig, arbeidsintensief en stressvol zijn voor de dokter omdat het veel meer tijd kost, aan de andere kant kan natuurlijke geboorte snel en gemakkelijk zijn.

Wat is makkelijker voor zwangere vrouwen?

Het is niet de bedoeling dat we zoeken naar een gemakkelijkere manier voor de zwangere vrouwen, maar naar de meest correcte en gezonde manier. Het is waar dat de zwangere vrouw geen pijn zal voelen tijdens een operatie onder algemene anesthesie, maar het lijden na het einde van een keizersnede kan opwegen tegen de pijn van een natuurlijke bevalling, bovendien gaat een natuurlijke bevalling niet altijd gepaard met hevige pijn die afhangt van de drempel pijn van de zwangere vrouw die varieert van vrouw tot vrouw, en bij dezelfde vrouw van zwangerschap tot zwangerschap.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *