Het koelsysteem is geüpgraded naar energiezuinig airconditioning deurne en filters zijn regelmatig vervangen. De midzomerhitte is echter nog steeds een belasting voor mens en machine. Zijn er nog meer stappen die je kunt nemen om koel te blijven en tegelijkertijd je energierekening laag te houden?

In feite zijn er veel dingen die u kunt doen om koel te blijven zonder uw airconditioner maximaal te belasten.

Een manier om de warmte in huis te houden is door de zon tegen te houden. Zorg voor effectieve zonwering voor ramen op het oosten en het westen. Zelfs als er geen bomen zijn, kan het installeren van witte jaloezieën of mini-jaloezieën op alle ramen die direct zonlicht ontvangen, de zonnewarmtewinst met 40-50% verminderen. Sluit in ieder geval de gordijnen en houd de ramen gesloten. Een effectievere manier om zonlicht tegen te houden, is door in de zomer geweven schermen of bamboeschermen buiten uw ramen te hangen om te voorkomen dat 60-80% van de zonnestralen uw ramen bereiken.

Houd ramen en deuren overdag goed gesloten om extreme hitte en vocht buiten te houden. Zet op koele nachten de ramen open voor natuurlijke ventilatie of ventileer het huis met een ventilator. Als de binnenkomende lucht 77F of lager is, kunt u warmte uit uw huis verwijderen. Een raamventilator aan de lijzijde van het huis die naar buiten is gericht, helpt bij ventilatie. Als elke kamer open ramen en binnendeuren heeft, kunnen deurstops nodig zijn om te voorkomen dat de luchtstroom de deuren dichtslaat.

Als je een plafondventilator hebt, kun je de thermostaat wat hoger zetten. Het comfortbereik voor de meeste mensen die in de zomer lichte kleding dragen, ligt tussen de 72 en 78 graden Fahrenheit. Dit comfortbereik strekt zich echter uit tot 82 graden Fahrenheit met windsnelheden van ongeveer 2,6 voet of 1,7 mijl per seconde. Een langzaam draaiende plafondventilator kan net zoveel lucht aanvoeren.

Gebruik geen luchtontvochtiger terwijl de airconditioner draait. Luchtontvochtigers verhogen de vereiste koelbelasting, waardoor airconditioning veel moeilijker te bedienen is.

Wacht tot de avond voor activiteiten die warmte genereren, zoals afwassen. Voor het avondeten, vermijd indien mogelijk warmte van fornuizen en ovens in uw leefruimte te pompen.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *