Trends in meubeldesign

Trends in meubelontwerp hebben de afgelopen jaren aanzienlijke veranderingen ondergaan, omdat steeds meer mensen de waarde van hun leven thuis willen vergroten. Sommigen willen nieuw meubilair als aanvulling op de projecten voor woningverbetering die ze hebben ondernomen om de inruilwaarde van hun huis te verbeteren. Anderen zoeken naar manieren om het leven thuis comfortabeler en handiger te maken. Wat de motivatie ook is, een verlangen om luxe en persoonlijkheid toe te voegen is duidelijk aanwezig in trends in meubelboutique design.

Luxe moderne

De opkomende Luxury Modern-designstijl kenmerkt zich door de strakke lijnen, het open gevoel en het vrije kleurenpalet van hedendaagse decoratiestijlen, met de nadruk op luxe materialen. Steengroeven hebben de voorkeur boven laminaat of vinyl, leerstof boven synthetisch textiel en goudkleurige metallic accenten boven chroom. Terwijl het huismeubilair de strakke, onopgesmukte lijnen van hedendaagse decoratiestijlen behoudt, zullen natuurlijke materialen, zoals hout en leer, vaker voorkomen. Glas wordt vaak gebruikt voor koffie-, eetkamer- en bijzettafels, voornamelijk om opvallende decoratieve objecten beter te laten zien.

Eclectische stijl

Met de eclectische stijl ligt de focus op rijke kleuren, materialen en texturen, in plaats van vast te houden aan een enkele decoratiestijl uit een bepaalde periode. Meubels kunnen in sets worden gekocht, maar het is onwaarschijnlijk dat de set samen wordt gegroepeerd. In plaats daarvan kunnen de stukken hun weg vinden naar verschillende locaties in het huis, en dienen ze als verenigende elementen die het ontwerp met elkaar verbinden. Terwijl het bij de meeste decoratiestijlen de bedoeling is om een samenhangend geheel te presenteren, biedt elk afzonderlijk stuk in de eclectische stijl visuele interesse.

Meubels voor een eclectische kamer kunnen een ongebruikelijk ontwerp, stof of vorm hebben. Als je online of in fysieke meubelwinkels winkelt voor de eclectische stijl, zoek dan naar weelderige stoffen, decoratieve details en interessante vormen. Zoek op kleur en materiaal, niet alleen op decoratiestijl.

Oude wereldstijl

De aanhoudende trend om interieurs te presenteren die eruitzien alsof ze in de loop van de tijd in elkaar zijn gezet, heeft veel huiseigenaren ertoe gebracht zich te wenden tot de decoratiestijl van de Oude Wereld. Deze stijl kenmerkt zich door hoogwaardig huismeubilair dat eruitziet alsof het al generaties lang wordt doorgegeven. In meubelen is leer de ster van de oude wereldstijl. Meubels zoals sofa’s, loveseats, voetenbankjes en stoelen gemaakt van fijn leer voegen een gevoel van geschiedenis toe aan je interieur.

Een aardetintenpalet heeft de voorkeur bij meubels in de stijl van de Oude Wereld, met oppervlakken zoals hout, marmer en leer die diepte en textuur bieden in plaats van glans en glans. Getextureerde muren, fijne stoffering en zware stoffen voor raambekleding zijn kenmerken van de stijl van de Oude Wereld.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *