Street Magicians geven Street Smarts een geheel nieuwe betekenis.

Wat is straatmagie? Dat is het geluid. Eerst heb je de straten van de stad nodig, dan heb je een goochelaar nodig, dan moet je een menigte om je heen verzamelen en dan je magie doen. Nu zijn er straatgoochelaars die aan straatmagie doen. De stad is echter een drukke plaats en straatgoochelaars moeten op een relatief hoog niveau presteren om de aandacht van hun publiek echt te trekken en vast te houden. Nu zijn het televisieberoemdheden. Ze zullen alles laten verschijnen en verdwijnen terwijl ze hun eigen pitchman spelen. Sommigen proberen koopwaar te verkopen aan een betoverde menigte. munten en biljetten die in een pot of doos worden gegooid, zijn altijd welkom.

Ingehuurde straatgoochelaar

Als je straatgoochelaars gaat inhuren voor een functie, willen ze dat je weet dat wanneer je naar hen zoekt, je ze kunt vinden onder ‘close-upgoochelaars’, niet straatgoochelaars als je ze zoekt. David Blaine is eigenlijk verantwoordelijk voor de term ‘illusionist‘. Hij maakte het eind jaren negentig in de mode. Waar wil je dat je weggoochelaar optreedt? Ze kunnen zijn voor proms, bruiloften, banketten, zakelijke evenementen, beurzen en meer. De charme van straatgoochelaars is bijvoorbeeld hun vermogen om magie te creëren met alles wat ze tot hun beschikking hebben. Wat zit er in je zak, wat zit er in je zak, wat zit er in de zak van de man aan de andere kant van de kamer, wat stop je niet meer in je zak…

En deze inhoud is dichtbij en persoonlijk. Geen fancy spiegels, geen grote zwarte gordijnen, geen messen door de doos. En het is echt geweldig. Ik ben al lang genoeg in de buurt om de geheimen van goochelaars, goochelaars en experts in trucs en loterijen te kennen. Ik laat me niet snel misleiden en ben meer verrast. Maar een geweldige straatgoochelaar kan me uren vermaken. Een goede wegengoochelaar neemt een paar dollar van me aan als ik loop.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *