Moet u een dedicated server kopen of huren?

Als u een bedrijfseigenaar bent die een dedicated server overweegt om de website van uw bedrijf te runnen, heeft u waarschijnlijk al overwogen om die server zowel te huren als te kopen. En je vraagt je waarschijnlijk af welke het beste bij je past. Wanneer u zich in die situatie bevindt, zijn hier enkele dingen die u moet overwegen.

Prijs
Het huren van een dedicated server kost ondernemers doorgaans tussen de 100 en 200 euro per maand. Dit kan duur lijken, vooral in vergelijking met andere soorten webhosting die beschikbaar zijn. Maar een groot deel van de reden waarom het huren van dedicated server zo duur is, is dat de servers zelf zeer dure apparaten zijn, die tussen de 3000 en 5000 per stuk kosten. Dat betekent dat de ondernemer twee tot vier jaar nodig heeft om de kosten van de eerste aankoop te dekken. Dat is voor de meesten te lang, en dat is de grootste reden waarom zoveel website-eigenaren ervoor kiezen hun server te huren in plaats van deze helemaal te kopen.

Zorgen over opslag
Dit type opslag verwijst niet naar de hoeveelheid ruimte op de server, maar naar waar u de eigenlijke server zelf gaat opslaan. Dedicated servers kunnen niet in de meest geschikte ruimte in een kamer worden geplaatst. Ze moeten onder bepaalde omstandigheden en bij bepaalde temperaturen worden bewaard en mogen niet kwetsbaar zijn voor breuk of zelfs stofophoping. De meeste bedrijfseigenaren hebben simpelweg niet het soort fysieke ruimte dat nodig is om een dedicated server op te slaan. Dit is nog een reden waarom zovelen ervoor kiezen om hun dedicated server te huren in plaats van te kopen.

Onderhoud
Als u overweegt om uw eigen server te kopen, moet u er ook rekening mee houden dat u verantwoordelijk bent voor het onderhoud dat nodig is. Dat betekent dat u niet alleen alle updates moet installeren en al het reguliere onderhoud moet uitvoeren, maar dat u ook verantwoordelijk bent voor het geval de server op enig moment uitvalt of beschadigd raakt. Veel ondernemers hebben niet de kennis die nodig is om een beschadigde server te repareren; en nog minder hebben de tijd om zich aan dergelijke projecten te wijden. Wanneer u een dedicated server huurt, is de webhost verantwoordelijk voor het uitvoeren van alle reparaties aan de server. En kiest u voor een beheerde optie, dan neemt de webhost al het onderhoud voor u uit handen, zonder dat u er verder over na hoeft te denken.

De beslissing om deze server te kopen of te leasen is een grote beslissing, waarbij u met veel verschillende factoren en elementen rekening moet houden. Als u een extreem groot bedrijf heeft, een extreem grote website en een hele staf van IT-medewerkers die voor uw server of servers kunnen zorgen, is het misschien het meest logisch om ze rechtstreeks te kopen. Maar als u een klein of middelgroot bedrijf bent, krijgt u waarschijnlijk meer waar voor uw geld als u ervoor kiest om te huren in plaats van te kopen.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *