Hijama is een oude behandelmethode en Soennah van de Profeet (vrede en zegeningen van Allah zij met hem). Bij deze behandeling wordt besmet bloed uit het lichaam verwijderd. Verontreinigd bloed kan ernstige gezondheidseffecten hebben en mensen lijden aan een verscheidenheid aan complexe ziekten. De gezondheid van de mens hangt af van schoon lichaamsbloed.

Referenties door Mishkat & Tirmizi Sharief

Hazrat Ibn Masood (moge Allah tevreden met hem zijn) schreef: “De Heilige Profeet (vrede en zegeningen van Allah zij met hem) beschreef de gebeurtenissen van de nacht van Hemelvaart, toen een menigte engelen hem passeerde en dit bevel van Allah gaf . Beveel Ummah om Hijama te gebruiken.” (Tirmizi, Ibn-e-Maja)

Een andere vermelding door Tirmizi Sharief benadrukte het belang van Hijama. De Heilige Profeet (vrede en zegeningen van Allah zij met hem) koos de beste data voor Hijama op de 21e, 19e en 17e van de maanmaand. Bloed is matig op deze data, dus het lichaam zal er meer van profiteren. Naast deze data kan hijama naar behoefte worden uitgevoerd.

Hijama en moderne geneeskunde

De moderne geneeskunde wendt zich nu steeds meer tot cupping-therapie. Westerse wetenschappers en onderzoeksinstituten bestuderen Hijama Amsterdam voortdurend. Aan de basis van al deze onderzoeken liggen de oudste medische teksten. Wetenschappers staan er ook versteld van hoe mensen duizenden jaren geleden zulke complexe medische problemen hebben opgelost.

hijama in de Griekse cultuur

Volgens Griekenland omvatte de ontdekking van de beschaving door Hippocrates ook een verhandeling uit 400 voor Christus, waarin de vier basispunten van cupping werden gepresenteerd. Dit zijn de vier dingen waarvan de profeet Mohammed (vzmh) heeft verklaard dat ze beter zijn.

hijama in de cultuur

Afgezien hiervan hebben archeologen ook oude boeken over de beschaving gevonden. Volgens dit boek wordt cupping in China beoefend sinds 3000 voor .

westerse therapie
Sommige medische aandoeningen vereisen een westerse behandeling, d.w.z. een homeopathische behandeling in vergelijking met alle andere alternatieve therapieën. Er is geen betere manier dan homeopathische behandeling, vooral voor trauma, ernstige ongevallen, breuken, verwondingen en enkele essentiële operaties. Heb je ooit een patiënt met een gebroken been naar een chiropractor, acupuncturist of natuurgeneeskundige gebracht? Duidelijk nee! Westerse behandelingen zijn volledig gebaseerd op wetenschap. Het richt zich meer op medicatie en vertrouwt op bestraling en chirurgie om symptomen te behandelen die onmiddellijk resultaat opleveren.

In de loop van de tijd hebben de vorderingen in de geneeskunde een belangrijke rol gespeeld bij het verlengen en verlengen van de levensduur van gewone mensen. Wetenschappers en gezondheidsexperts over de hele wereld hebben verschillende manieren bedacht om alle ziekten te behandelen. Geneeskunde verdeelt de soorten medicijnen en behandelingen in twee categorieën.

traditionele behandeling
alternatieve behandeling
traditionele behandeling
Traditionele behandeling heeft een uitgebreide achtergrond. Ze zijn gebaseerd op theorie, filosofie en kennis, vaardigheden en praktijken die geworteld zijn in inheemse gebeurtenissen van andere culturen, al dan niet in de praktijk, en zijn bedoeld om de gezondheid te behouden door de beperking, diagnose, ontwikkeling of behandeling van mentale en fysieke stoornissen . gewend aan lichamelijke ziekte.

alternatieve behandeling

Alternatieve behandeling is een term die medische behandeling beschrijft die wordt gebruikt in plaats van traditionele behandeling. Deze vorm van behandeling wordt ook wel integratieve therapie genoemd. Alternatieve behandeling wordt gebruikt in plaats van standaard medische zorg.

Basisprincipes van hijama

Hijama of cupping therapie is gebaseerd op historische en culturele tradities. Het werkt volgens het principe van het reguleren van energie tot een normaal niveau dat helpt de gezondheid te herstellen. Hijama werkt op basis van het volledig genezen van mensen. Er wordt meer aandacht besteed aan het behandelen van de oorzaak van de ziekte. Cupping-therapie pakt niet alleen problemen in het lichaam aan, maar richt zich ook op de spirituele en emotionele gezondheid van de patiënt. We moedigen iedereen aan om een gezond dagelijks leven te leiden. Sommige behandelingen voorkomen ziekte voordat deze zich voordoet. Het verlicht ook het begin van de ziekte.

Hijama is een behandeling tegen stress.

Stress is een belangrijke factor die het immuunsysteem van het lichaam verlaagt en iedereen zwak maakt. New Age-therapie beschouwt stress als een onderdeel van het dagelijks leven, dus stress wordt niet in aanmerking genomen bij de behandeling van een ziekte. Aan de andere kant helpt cupping-therapie stress te verminderen en hoge bloeddruk (hypertensie of BP) en diabetes te behandelen.

Hijama – een kosteneffectieve behandeling

Hijama is een zeer kosteneffectieve behandeling qua medicatiekosten, ziekenhuisopnamekosten, doktersconsulten, dokterswissels en overplaatsingen naar gespecialiseerde dokters voor onderzoeken en onderzoeken. In vergelijking met dit alles zijn de totale kosten van een cupping-therapiebehandeling erg laag.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *