Met de adrenalinekick en opwindende spanning die we ervaren op snelle scooters, is het geen wonder dat we ervan houden om op volle snelheid op deze machines te rijden. Er is echt niets mis met plezier maken. We moeten ons echter bewust zijn van de dingen die kunnen gebeuren als we er te veel van hebben. Zoals het oude gezegde luidt: “Het is allemaal leuk totdat iemand een oog verliest.” Hoewel het rijden op snelle scooters redelijk veilig is, kan het negeren van de veiligheidsregels zeer schadelijk zijn.

Ongevallen op snelle scooters

Van de duizenden scootergerelateerde verwondingen die werden gemeld, waren 90% van de gewonden kinderen onder de vijftien jaar. Erger nog, een derde van deze verwondingen waren breuken die voorkomen hadden kunnen worden als ze de juiste veiligheidsuitrusting hadden gedragen. Rijden Fatbikes | fast furious scooters kunnen erg leuk zijn, maar we moeten allemaal onthouden dat we veiligheidsmaatregelen moeten volgen om plezier te blijven hebben.

Wel en niet doen op scooters

Draag altijd een helm, elleboogbeschermers en kniebeschermers. Iemand die graag hard rijdt op onverharde wegen en trottoirs, zal zeker wat morsen tegenkomen. Om ernstige verwondingen zoals breuken en ontwrichtingen te voorkomen, mag hij nooit vergeten veiligheidskleding aan te trekken. Je weet nooit wanneer er een ongeluk zou gebeuren, dus het is beter klaar te zijn dan sorry.

Voor de ultieme risiconemer kan het erg nuttig zijn om enkele lessen over correct vallen te volgen. Sommige vechtsporten, zoals Judo en Aikido, hebben hier enkele lessen over. Weten hoe je een val kunt breken, kan helpen bij het beschermen van vitale delen van het lichaam, zoals het gebied van de ruggengraat, tegen de impact.

Scooters moeten zoveel mogelijk op veilige plaatsen worden bereden. Vermijd drukke straten en snelwegen. Snelle scooters kunnen niet concurreren met auto’s en enorme vrachtwagens. Hun maximumsnelheden zijn lager dan deze voertuigen. Dat is eigenlijk de reden waarom de verzekering voor scooters goedkoper is. De spanning van een hobbelige rit kan opwindend zijn. Te hard rijden op rotsachtig of oneffen terrein kan echter erg gevaarlijk zijn. Men moet dit zoveel mogelijk vermijden.

Te snel door een menigte rijden kan ook gevaarlijk zijn. Verminder de snelheid als er voetgangers in de buurt zijn. Langs de ene persoon na de andere snellen kan mensen doen schrikken en wordt ook als onbeleefd beschouwd. Wees dus attent en rijd met lagere snelheden op uw scooter in een druk gebied.

Houd u altijd aan de basisregels voor het rijden op een scooter. Het kennen van de juiste handsignalen is erg belangrijk. Volg altijd verkeersborden en seinen. Rijd nooit voorbij stopborden en opritten. Ga geen straat in zonder naar beide kanten te kijken. Probeer ook ‘s nachts niet op de scooter te rijden. Het kan erg moeilijk zijn voor andere automobilisten om het ‘s nachts te zien. De kans dat je wordt overreden door een groter voertuig is erg groot. In sommige staten is dit eigenlijk illegaal.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *